Anasayfa | GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI

Herba Kitchen olarak bize olan güveninizin değerini biliyoruz; bu nedenle kişisel bilgilerinizi yetkisiz kişilerin erişiminden korumak için en üst düzeyde özen göstermekte ve en yüksek güvenlik standartlarını kullanmaktayız. Bir sipariş sırasında veya sunduğumuz diğer hizmetler çerçevesinde verdiğiniz kişisel bilgiler teknik güvenlik sistemleri ve ek yetkilendirme işlemleri ile korunur. Bu durum, bilgilerinizin hem aktarımı hem de sunucularımız üzerinde kayıt edilmesi esnasında geçerlidir. İnternet mağazamız üzerinde farklı noktalarda isim, adres, e-posta adresi, vb. kişisel bilgilerinizi topluyor ve bunları işliyoruz. Aşağıda bize verdiğiniz bilgilerle ne işlemler yapıldığına dair detaylı bilgileri bulabilirsiniz

VERİ TOPLAMA

Internet mağazamıza üye olurken veya alışveriş yaparken kullandığınız kişisel bilgileriniz hiçbir şekilde satılmamakta veya başka kurum ve kuruluşlarla kesinlikle paylaşılmamaktadır. Kişisel bilgilerinizi, siparişlerinizin yerine getirilmesi, bireysel müşteri girişi için kayıt işlemi, haber e-bültenimiz ile iletişim ve hizmet taleplerinizin işleme alınması amaçları için kullanmaktayız.(Herba Kitchen)

SİPARİŞLERDE VE DİĞER HİZMET TALEPLERİNDE BİLGİLERİNİZİN KULLANILMASI

Sitemize üye olurken vermiş olduğunuz kişisel bilgilerinizin gizliliği bizler için her şeyden daha önemlidir. Alışveriş yaparken kullandığınız kişisel bilgiler (teslimat/fatura adresleri, telefon numaraları, vs.) başka kurum ve kuruluşlarla kesinlikle paylaşılmayacaktır.

Hızlı ve kolay sipariş verebilmeniz, değerli zamanınızı aynı bilgileri tekrar tekrar girmek zorunda kalarak harcamamanız düşünülerek bir takım bilgiler sizin onayınız doğrultusunda, size ait üyelik hesabınızda saklanmaktadır. Bu bilgiler sadece vermiş olduğunuz siparişlerinizle ilgili haberlerin size daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak için kullanılacaktır.

Internet sitemiz üzerinde kişisel bilgilerinizi girmenizin gerekli olduğu durumlarda sizden hangi bilgileri bizimle paylaşmak istediğinizi kontrol etmenizi rica ederiz. Doldurulması zorunlu alan olarak belirtilen alanlar talebinize almak ve işleme almak için ihtiyaç duyduğumuz minimum kriterlerdir. Ayrıca toplanan bilgiler isteğe bağlı toplanır ve sunduğumuz hizmetleri en iyi hale getirmek ve bazı durumlarda istatistiksel amaçlar için kullanılmaktadır.

BİLGİLERİNİZİN KAMPANYA DUYURULARI / HABER E-BÜLTENİ İÇİN KULLANILMASI

Müşterilerimize ait bilgileri yasal hükümlere uygun şekilde kendi kampanya, promosyon duyurularımızı bildirmek amacıyla kullanıyoruz. Bu hususta özellikle de sunduğumuz ürün ve hizmetlerin ihtiyaçlarınıza yönelik olmasına önem veriyoruz. Bilgilerin kendi kampanya ve promosyonlarımızı duyurma amaçlı kullanılması bazen posta yoluyla da tanıtım malzemeleri gönderilmesini içermektedir. Her zaman aşağıda belirtilen adrese kısa bir yazılı bildirim yaparak bilgilerinizin bu şekilde kullanılmasına itiraz edebilirsiniz.

Haber e-bültenimiz ile e-posta veya posta yoluyla ürünlerimiz, indirim kampanyalarımız, özel promosyonlarımız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu hizmetimizden faydalanmak için hizmeti kabul ettiğinizi açık bir şekilde bize beyan etmeniz gerekmektedir.

Dilediğiniz zaman adres bilgilerinizin veya e-posta adresinizin, e-posta haber bülteninin gönderilmesi amacıyla kullanılmasına verdiğiniz onayı geri alabilirsiniz. Herba Kitchen e-bülteni aboneliğinden çıkmak için gönderilen her e-bülteninin sonunda yer alan kayıt sonlandırma linkini kullanabilirsiniz. Buna alternatif olarak kayıtlı kullanıcılar www.herbakitchen.com adresinde “Hesabım” başlığı altından da e-bülten aboneliklerini iptal edebilirler.

VERİLERİN İLETİLMESİ

Herba Kitchen, kişisel bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı; bunu bir sır saklama yükümlülüğü olarak addetmeyi ve gizliliğin sağlanması ve sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü bir kişiye ifşasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. Gerekli bilgi güvenliği önlemlerinin alınmasına karşın, Site'ye ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda gizli bilgilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Herba Kitchen'ın herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

TEKNİK STANDARTLARIMIZ

Veri aktarımında 256 bit şifreleme ile birlikte SSL güvenlik protokolü (Secure Socket Layer) olarak adlandırılan yöntem kullanılmaktadır. Bu teknoloji en üst düzeyde güvenlik sağlamakta ve örneğin veri güvenliği için bankalar tarafından kullanılmaktadır. Veri aktarımının şifrelenmiş olduğunu tarayıcınızın alt durum çubuğundaki kapalı bir anahtar veya kilit sembolünden anlayabilirsiniz.

ÖDEME İŞLEMLERİNDE GÜVENLİK

Alışveriş sepetinizi onayladıktan sonraki tüm işlemler sizin bilgisayarınız ve birlikte çalışmakta olduğumuz banka arasında 256-bit şifrelenmiş elektronik ortamda gerçekleşmektedir. Kredi kartı bilgileriniz, site yöneticileri dahil herhangi bir üçüncü şahıs tarafından görüntülenemez. Girdiğiniz kredi kartı bilgileri sadece alışveriş esnasında kullanılmakta ve hiçbir şekilde sitenin veri bankasında tutulmamaktadır. Kişisel bilgilerinizin güvenliği bizim için en önemli konulardan biridir. Bazı durumlarda bankadan sözlü olarak siparişinizin teyidi istenebilir. Bu durumda bankanız sizi bankada kayıtlı bilgilerinizden ulaşarak arayacak ve siparişiniz ile ilgili teyit isteyecektir. Bankanızın size ulaşabilmesi için bankanızda kayıtlı bulunan kişisel bilgilerinizin güncel olduğundan emin olunuz. Güvenlik kontrolü sırasında telefon numaranızın ulaşılmaz olmasından dolayı siparişiniz iptal edilebilir. Lütfen girdiğiniz telefon numarasının doğru olduğundan emin olunuz, siparişiniz ile ilgili her türlü bilgilendirme için sisteme girmiş olduğunuz numaralar ve e-posta adresiniz kullanılacaktır.

YETKİLENDİRME, KİŞİSEL BİLGİLERİN DEĞİŞTİRİLMESİ VE SİLİNMESİ

Verdiğiniz bilgileri her zaman – e-posta adresiniz ve şirfenizi kullanarak – "Hesabım" menüsünde görebilir, değiştirebilir ve silebilirsiniz. Şifrenizi unutmanız halinde, "Hesabım“ menüsünde altında yer alan “Üye Girişi” bölümündeki "Şifremi unuttum" linkini kullanabilirsiniz. Üyelik hesabınızı oluştururken kullanmış olduğunuz e-posta adresinize bir yedek şifre yollanacaktır.

Lütfen unutmayın: Şifrenizi başka kişilere vermemeli, kullanımdan sonra kişisel hesabınızdan çıkış yapmalı ve sipariş işlemi sırasında SSL şifrelemeyi mutlaka kullanmalısınız.

BİLGİ EDİNME VE İTİRAZ HAKKI

Güveniniz bizim için önemlidir. Bu nedenle her zaman, veritabanımızda saklı olan kişisel bilgilerinize, bunların kaynağına, alıcısına ve saklama amacına dair bilgi alma hakkına sahipsiniz. Kişisel verilerinize dair detaylı bilgi almak istemeniz durumunda, lütfen yazılı olarak info@herbakitchen.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU (KVKK)

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA VE RIZA METNİ

Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri belirlemek amacıyla çıkarılmış olan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz.

Kanun kapsamında kişisel veriler “kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi” olarak; işleme ise “kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem” olarak tanımlanmıştır.

AYDINLATMA METNİ’NİN AMACI VE ŞİRKETİMİZİN VERİ SORUMLUSU KONUMU

Ferda Baraz/Herba Kitchen, müşterilere ilişkin kişisel veriler bakımından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK”) 10. maddesinden aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları müşterilerimizin ve web-sitemizi kullanan 3. kişilerin dikkatine sunar. Ferda Baraz/Herba Kitchen işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

MÜŞTERİLERE AİT KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI VE AKTARIMI

Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:

a) Web sitesi üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek,

b) İletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,

c) Mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,

d) Elektronik (internet/mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,

e) Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,

f) Müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak, “müşterilerimizin ilgi alanlarını dikkate alarak” müşterilerimizin ilgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimize bilgi verebilmek, kampanyaları aktarmak,

g) Müşteri memnuniyetini artırmak, web sitesinden alışveriş yapan müşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,

h) Anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,

ı) Hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,

i) Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,

j)Dolandırıcılık ve diğer yasa dışı faaliyetlerin önüne geçebilmek.

Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır. Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır.

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır.

Kişisel verileriniz, doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimize, faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla, müşterilerimize ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, Bankalararası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz bankalar ve/veya aracı kurumlarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli ajans, reklam şirketleri ve anket şirketleriyle ve yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortaklarımızla paylaşılabilmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel veriler, müşterilerden www.herbakitchen.com web sitesinden, 0532.416.3823 no’lu whatsapp hattımızdan işlem yapan müşterilerimizin verdikleri veriler,müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca Herba Kitchen tarafından işlenmektedir. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ OLARAK MÜSTERİLERİN HAKLARI

Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri;

a) Kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

d) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

e) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

f) Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve (viii) kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri tarafından https://www.herbakitchen.com adresinde yer alan Herba Kitchen Tarafından 6698 sayılı Kanun Kapsamında Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına ilişkin Politika’da belirtilen yöntemlerle iletilebilecektir. Herba Kitchen, söz konusu talepleri değerlendirerek 30 gün içerisinde sonuçlandıracaktır. Herba Kitchen’ın taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen (varsa) ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

Bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için info@herbakitchen.com. e-posta adresinden dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Buna rağmen üyelikten ayrılmak isterseniz: "Hesabım" kısmından "Üyeliğimi iptal etmek istiyorum"seçeneğini kullanabilirsiniz.